Wat doen wij
Wat doen wij
Straatwerk

Je kunt ons tegenkomen op straat. Jij kunt je vragen dan op straat stellen. Zo proberen we een beter beeld te krijgen van wat er zich afspeelt op verschillende plekken in Harlingen. We kunnen dan met onze activiteiten beter aansluiten op wat jij leuk vindt.

Jongerencafe

Twee keer per week zijn we open met het Jongerencafé.
Op donderdagavond (19.30-22.00 uur) en op vrijdagmiddag (14.00-17.00 uur)
Bij genoeg vrijwilligers is het ook 1x per 2 weken op zondag (14.00-17.00 uur) open.

Het Jongerencafe is een alcoholvrij café voor jeugd van 13-18 jaar, waar zij elkaar kunnen ontmoeten, spelletjes kunnen doen, film kunnen kijken, darten, tafelvoetbal, internetten, poolen...

Het Jongerencafe is in de kelder van het MFC ’t Vierkant, onze ingang is aan de zijkant bij de skatebaan.

Activiteiten voor kinderen 4 t /m 12 jaar.

Het Jongerenwerk organiseert regelmatig kinderactiviteiten. Deze vinden op diverse lokaties plaats ( bijv op school, in het Vierkant....) en op verschillende middagen.
In de Agenda vindt u het huidige programma. In de lente hebben we ieder jaar onze buitenspeeltoer.
U kunt ons ook tegenkomen op het schoolplein, in de speeltuin of bij U in de wijk met onze twee bakfietsen met muziek vol sport en spelmateriaal.

In alle vakanties, behalve de kerstvakantie, organiseert het Jongerenwerk activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dit kan van alles zijn; sportinstuif, spelmiddag, knutselfeest en in de zomervakantie kindervakantieweek Spijkerstad.

Spijkerstad 2019
Wat doen wij en meer
Activiteiten voor Jongeren van 12 tot 23 jaar

Naast het Jongerencafe organiseren jongeren hun eigen activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek en creativiteit.
In de vakanties zijn er altijd extra activiteiten voor jongeren, een dropping, een voetbaltoernooi, een extra jongerencafeavond, een darttoernooi; wat jongeren willen!

We bieden soms workshops aan, bijvoorbeeld workshop graffiti spuiten of hiphop dans.

We organiseren regelmatig meidenwerk. Denk aan een meidenmiddag met henna-tatoeages/film/spel of met een specifiek thema.

We hebben muziekactiviteiten;
Music night: 1x in de maand, 3de dinsdag van de maand, is er een Open Podium in het Jongerencafe, met jamsessie en karaoke. Wil je meespelen of meezingen ,kom vooral langs en neem je instrument mee als je die hebt.
Er staat een backline met drumstel en versterkers.
Ieder jaar organiseren we Vispop, een muziekfestival voor en door jongeren op de woensdag tijdens de Visserijdagen.
Wil je zelf eens optreden in de kelder of wil je een bandjesavond organiseren mail of bel of app ons.

We bieden op vrijdagmiddag de mogelijkheid van 14 tot 15 uur te sporten in de sporthal van het Vierkant. Jongeren gaan zelf bezig met allerlei sporten, zoals voetbal, uni-hockey, freerunning...
Heb je zin om mee te doen of zelf ideeen; kom langs.

Logo Jongerenwerk Harlingen